lørdag 28. august 2010

Biscaya dag 2 - sommer og sol

Sendt fra satelitttelefon;

Posisjon klokken 18:00 lokal tid (19:00 norsk tid);
45º 03`N 007º03' V
Seilt distanse siste 24 timer 141 nautiske mil - gjenstår 150 nautiske mil til La Coruna

Om gårdagen var noe rufsete preget av dyp konsentrasjon rundt manøvrering av båt og seil samt oppfostring av oppvoksende krabbegenerasjoner, så er denne dagen blitt noe helt annet. Vinden løyet utover kvelden i går og bølgene flatet ut utover natten. På himmelen sto en tindrende klar måne for både skarp og stemningsfull veibelysning hele natten. Elin stilte på nattvakt klokken 03:00 frisk og
opplagt etter å ha sovet ut bølgerusen. Det har begynt å bli slik at vi deler natten i to og tar vakt i hver vår ende. Rolf i den enden med det dårligste været. Den på frivakt sover i salongen i praktisk purreavstand for den som er ute på vakt.

Dagen i dag opprant med orntlig soloppgang over horisonten - altså ikke noe dagslys smygende inn bak tepper av skyer. Rolf foreslo egg og bacon til frokost - ettersom middagen i går uteble ..og overraskende nok ble forslaget godtatt. Ingen tvil om at Elin er ei orntlig hardbarka sjøkjærring!

I dag har vi endelig fått anledning til å ta av oss regn-vindtett-utapåkær og superundertøy under seilas. Vinterbleke kropper, som etter planen skulle være brunbarkede og mette av sol på dette stadiet i reisen, har endelig fått lov å blottlegge seg for varm og etterlengtet sommersol. Så etter å ha justert seilene etter de 4-6 sekundmeterne med lensevind vi har i dag, satt motoren på en liten hjelpelunk for fremdriftens skyld, har vi ligget henslengt på dekk, stirret opp i mastetoppen mot en blå himmel og små hvite skydotter. Sjøen har duvet rolig i hele dag med kun godværskrusninger. Her vi er nå er det bare vi og noen flokker med delfiner - ingen andre båter (vell, det er et par svensker foran oss som vi bare ser på radaren og snakker med på VHF-en innimellom). Eneste viktige plikt er ved gjevne mellomromå speide rundt horisonten om det er noen fartøy på kryssende kurs - noe det ikke har vært i dag. En dag med virkelig mening.

Vi har kurs for La Coruna i Spania. Vil med de gode værutsiktene som meldes nå kunne anta å være fremme i morgen kveld (søndag) en gang - hvis vi ikke fortsetter direkte til Vigo når vi allikavel har seilene oppe - vi får se - det er ingen andre enn vi selv og omstendighetene som bestemmer.
 
Denne bloggoppdateringen - og foregående er oppdatrert over satelitttelefon - derfor ingen bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar