tirsdag 26. april 2011

..mens vi venter på avgang..

 Fort Louis Marina, Marigot Saint Martin,  der vi fortsatt er..

Vi var fast bestemt på å legge ut i dag tirsdag 26. april. Vi tok til og med en avslutningsmiddag på restaurant i går kveld. Utsettelsen fra 25. til 26. skyldtes bare påskefri i seilmakerforretningene - ønsket å kjøpe inn noe reserveduk samt nål og tråd om den litt rufsete genoaen vår skulle trenge reperasjoner utpå havet. Denslags får man ikke kjøpt der.

Men avgangen i dag er utsatt desverre.. Da vi våknet i dag tidlig rusket vinden som bare værst i båten og de tunge regnbygene kom tett... Litt anderledes enn værmeldingene tilsa for noen dager siden.  Ettersom vi fortsatt ligger ved land er vi så heldige at vi kan velge bort å seile i akkurat denne kulingen. Det er greit å starte en lang seilas i nogenlunde rolig vær. Det blir nok til, slik det ser ut nå, at vi legger ut på torsdag morgen - 28. april. Caspara la ut på søndag og er nok nå kommet langt på vei og forbi de vindbygene som blåser her. Fryd og Leahnis vil sannsynlig også starte torsdag. Så da kan det jo bli litt fellesseilas i starten.

 Ventetiden benytter vi vell - med rydding i båten og små ekspedisjoner på land.

Flyplassen på Saint Martin ligger helt inntil ei badestrand. Flyplassen er hovednav for mye av flytrafikken inn og ut fra Karibien og flytrafikken er tett  - en drømmeplass for alle "plane-spotters". Til vanlig har vi ikke så mye til overs for flystøy, men når du får den så tett innpå deg som her så blir den bare utrolig mektig! Flyene sneier nesten hodene på de som står oppreist på stranda..

 Baren på stranda er av Travel Channel kåret til en av verdens beste - det må være pga av den spektakulære plasseringen ved stranda/flystripa - og ikke pga av rask servering..

 Det morsomste er å stå bak flyene når de skal ta av. To sekunder etter at dette bildet ble tatt oppstod en voldsom sandstorm - med helt upåklagelig pealingeffekt! I tillegg til ny sanblåst kropp får man også rensket skikkelig opp i ørekanalene.

 Praten på brygga dreier seg mye om siste værmelding..

På tur opp til Fort Louis - et gammelt fort. Utsikt mot Simpson Bay Lagoon, der vi har ligget for anker flere ganger før på turen.


 ..og så må man speide utover sjøen mot Norge og Azorene...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar