mandag 18. april 2011

Tilbake til Sint Maarten og videre til St. Barts (ex Sverige)

Vi er nå en snartur innom øya St Barthelemy eller St.Barts som den også (mye enklere) heter. Seilturen fra Tortola BVI til Sint Maarten forrige tirsdag/onsdag gikk helt greit. Det var til tider mye motvind. Det ble skarp kryss framover med klosshalt storseil og motor hele veien. Vi brukte 20 timer på den 90 nautiske mil lange strekningen.

På turen over til Sint Maarten plukket Benjamin (vår nye matros fra Danmark) opp denne flotte wahooen. Middagsmat for mange dager. Wahoo er en skikkelig god matfisk. Kjøttet er nesten som kyllingkjøtt i både smak og konsistens.

Fremme på Sint Maarten la vi oss til anker i Simpson Bay Lagoon. Det har vært litt ymse med været denne uken. Mye regn og til tider kraftige vindbyger, men aller mest så er det sol. ..og hele tiden veldig varmt.

Dagene på St Marteen har vi brukt til forberedelser til den store havseilasen. Ekstra dieselkanner er kjøpt inn og de skal etter litt forberedelser stues på dekk langs begge rekker. AIS-mottaker er også kjøpt inn, men det å kople på ny elektronikk på elektronikk som fungerer bra fra før er utfordrende. Akkurat nå funker nesten ingenting sånn som det skal gjøre. Håper vi finner noen eksperter på området blandt de andre seilerne til uka. AIS er i allefall kjekt å ha. Den gjør at vi kan se alle større skip på kartplotteren, med opplysninger om navn, kurs og fart og om de kommer til å kollidere med oss..

Slik værvarslene ser ut nå for Atlanterhavet vil vi neppen starte noen seilas mot Azorene før tidligst 25. april. Det er greit for vi  har fortsatt mye å gjøre med proviantering og bunkring. Men ikke mer enn at vi nå er på seiltur noen dager over til naboøyene St. Barts og Saba.

St. Barts - et lite stykke Sverige

St.Barts har i tidligere tider vært en svensk koloniøy i Karibien. Det bærer den fortsatt preg av. Svenske trehus med røde tak og skandinavisk atmosfære i gatene. Etter 1878 har øya tilhørt Frankrike.

Hovedstedet på St.Barts heter Gustavia. Øya er i dag mest av alt ett oppholdsted for rike og berømte. Prisnivået og vareutvalget er utvilsomt tilpasset dem mere enn det er tilpasset oss langturseilere. 4 euro for en øl/cola og 20 euro for en hamburger er litt i overkant.  Vi har derfor brukt dagen på å se oss omkring. Det er gratis.  Middagen tar vi i båten her vi ligger for anker rett utenfor byen.

 Som flere av de andre små franske øyene er også St Barts utrolig vellstelt og striglet på alle måter. Rent og pent. ..men heller ingen høner eller andre eksotiske element som krydrer stemningen i gatene.

Shell Beach. Elin i plukkeeldorado - ei hel strand med tonnevis av små skjell. Suvenirene er iallfall gratis på St Barts.
I morgen tidlig setter vi kurs for Saba. Saba er, ut fra det vi har lest oss til, en helt anderledes øy enn både St.Barts og de andre øyene vi hittil har besøkt. Vi får se. Rapport kommer. Ut i uka seiler vi tilbake til Sint Maarten.


St Barthelemy


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar