lørdag 26. februar 2011

Fra Antigua til Saint Martin

Siste ankringsplass på Antigua ble Deep Bay. Ikke spesielt dyp med sine 3 meter.

Onsdag 23 februar lettet vi anker i Antigua, heiste seil og satte kursen mot Saint Martin. Dette er en strekning på ca 85 nautiske mil. Da vi beregner ca 16 timer på en slik etappe er dette mer enn det finnes sammenhengende dagslys - og man må beregne ta natten til hjelp. Vi drøyde derfor til godt ut på dagen før vi la avgårde slik at vi kunne ankomme i dagslys påfølgende morgen. Men vi feilberegner stadig vekk skutas potensialer. Allerede etter tolv timer, i stummende nattemørke, ankommer vi Philipsburg på den nederlandske delen av øya. Vi har tilbakelagt en kjempeseilas med over 7 knops fart i snitt.

Jo, det karibiske havet er turkis!  ..når solen skinner.

For fulle seil inn i natten.

Etterhvert som vi kommer nordover på de Karibiske øyer blir det tettere og tettere mellom cruiseskipene. Her ved Philipsburg, Sint Maarten. Byene fylles opp med cruiseskip-passasjerer på dagtid - noe næringsliv og gatehandel bærer tydelig preg av.

Hele Saint Martin, som består av en fransk del (Saint Martin) og en nederlandsk del (Sint Maarten), er en frihavn hvor all handel er  unttat skatter og avgifter. Det å gå gjennom gatene her er som å gå gjennom en Tax Free terminal på en flyplass. Gull, sølv, parfyme, kosmetikk, solbriller, tobakk og sprit i overdådige mengder.  ..og spesielt billig er det heller ikke.. Solbriller til 1200 kroner er ikke billig!1 kommentar:

  1. Rolf gratulere med dagen den 1.mars.Feir med måte.Dere får fortsatt ha en fin tur.
    Hilsen Liv og Viggo

    SvarSlett