fredag 25. februar 2011

De små hverdagsting..

Hadde ikke hverdagen vært krydret med de små tingene som gjør at hver dag er litt forskjellig fra de andre dagene - så kunne livet fort fortonet seg rimelig ensformig. Selv om det ikke alltid er de store tingene som skjer fra dag til dag så er det alltid noe. Det er alltid noe å se, noe å erfare eller noe å oppleve.

Ta pelikaner som  eksempel. Pelikaner hadde vi før vi dro på tur kun opplevd i  Donald Duck - der de godmodig ofte sitter på kaistolpene og skuer utover havna. Her opplever vi disse staselige fuglene hver dag, flygende, svømmende, stupende etter fisk eller bare sittende godmodig på kaistolpene og myse utover havna.

Ankeropplevelser har vi flere av. Nå har vi anskaffet oss verdens beste anker - det står det iallfall på merkelappen at det er. Vi har nå brukt det i 14 dager og kan bekrefte at det ikke kan være langt fra sannheten. Det suger seg  fast i bunnen så snart vi kaster det over bord og holder skuta på plass i både sjø og vind. Dyrt var det, men verdt sin pris i god nattesøvn og mindre engstelser når skuta skal passe seg selv for anker. Ankeret er et Fortress fx 23

Datamaskinen kan brukes til så mangt, også som telefon.  Når det koster over 20 kroner pr minutt å ringe eller motta samtaler med  mobiltelefonen, så er det et kjempebra alternativ å ringe nesten gratis via internett. Er forholdene gode gir Skype også mulighet til videosamtaler. Ekstra morsomt når vi snakker med lilleguttene våre Sondre og Vetle.

 Vi treffer stadig nye folk, og vi treffer stadig igjen folk vi har truffet før. Akkurat nå har vi havnet litt utenfor "norskekolonien". Vi har ikke sett eller hørt noen norske båter de siste tre ukene (kanal 69 på VHFen er norskekanalen og står alltid på - men der er det langt mellom norske stemmer). Derimot treffer vi mange fra andre nasjoner. I Guadeloupe traff vi igjen Thomas og Regula i den Sveitsiske båten Balu. Første gang vi traff dem var da vi lå vis a vis på samme flytebrygge i Porto Santo (Madeira). Senere har vi mødt dem i mange havner, men ikke siden vi dro fra Saint Lucia før jul. Trivelige folk som lever ut sine drømmer - alltid hyggelig å møte slike folk igjen.

Det er mange staselige skuter som krysser i det samme farvannet som oss. Denne skuta ankom English Harbour i Antigua mens vi var der. En fryd for øye og sjel.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar