torsdag 3. mars 2011

Fra St Maarten til Jomfruøyene

 
På Rolf sin bursdag satte vi seil mot Jomfruøyene. Strekningen fra St Martin til British Virgin Island (BVI) er ca 90 nautiske mil, altså for langt for en seilas i sammenhengende dagslys Vi gjorde derfor som før, seilte tidlig på dagen til den ytterste utposten som det går an å ankre opp ved, for så å lette anker når mørket faller på og seile gjennom natten slik at man er framme på "andre siden av havet" ved morgengry. Vi fikk en fin nattseilas selv om vinden ikke løyet slik værmeldingene hadde sagt. Men så lenge vinden er med og bølgene moderate så går det likevel bra med 10 sekundmeter vind gjennom en slik natt.

Årsaken til at vi har hastet slik videre nordover fra øygruppe til øygruppe i det siste er at vi får besøk her på BVI - av Rolf sine foreldre fra Støren samt Leif og Tante Sigrid fra Heimdal. De skal vi menge oss med i 14 dager fremover. Det skal bli kjempetrivelig med besøk hjemmefra.

Før man drar fra et tax-free-land som St Maarten må man selvfølgelig bunkre opp. Ingenting å si på servicen på kjøpesenterene. Her får man hjelp med å rulle varene gjennom halve byen fram til dhingie-docken.  Men det må tipses forstås.

St  Maarten og st Martin er travle ferieøyer for amerikanere og europeere. Stort utvalg i spisesteder og underholdning.

 Karibisk stemning i Marigot - St Martin

"Ytterste holme" før vi drar over havet til Jomfruøyene er øya Anguilla. Her ankrer vi opp gjør litt småpusling på båten, spiser middag før vi legger ut ved solnedgang. Anguilla er et eget land - nesten som hver enkelt holme er her i Karibien. Det er litt arbeidssomt for oss seilere - og fordyrene - når man skal sjekke båt og mannskap inn og ut for hvert land. Man skal oppsøke toll og immigrasjonsmyndigheter, fylle ut skjemaer og betale avgifter - både når man kommer inn i et land og drar fra landet. Kun på de franske øyene har de gjort dette veldig rasjonelt, man oppsøker et kontor, pønsjer inn sine opplysninger på en skjerm og får ett stempel, thats it og helt gratis. Vi dro derfor ikke på land i Anguilla - ville ikke bruke det lille vi hadde av dagen på å fylle ut papir.

 Bursdagsgutten feirer bursdagen sin på havet - egentlig en fin måte å feire bursdag på.

 Vi ankommer Virgin Gorda - akkurat i grålysningen som planlagt. Seilasen gjennom natten gikk kjempefint, godt med vind men ingen sjøsprøyt eller våte sjøer innover dekk.

Flagg og seil slites under solen. Vi har medbrakt reserveflagg fra norge - dette får nå overta hedersplassen bakpå skuta.1 kommentar:

  1. Gratulerer med dagen som nå snart bare er 5 minutter igjen av! Seil sakte, for når du er framme er reisen over!

    SvarSlett