mandag 4. oktober 2010

Ei uke på Porto Santo

Da har vi vært ei hel uke på øya Porto Santo. Vi har nå pakket sykler og løsøre inn i båten igjen og er klar for å dra videre til hovedøya Ilha da Madeira i morgen tidlig (tirsdag). En seilas på på bare 30 nautiske mil. Vi har hatt ei kjempefin uke her på Porto Santo. Øya er sånn passelig utenfor den store turiststrømmen. Her er det seilere som dominerer i tillegg til dagturister som kommer med ferga fra selve Madeira. Det er kjempeherlig å endelig være i orntlig sydenland. Bildene nedenfor får fortelle hvordan uken har forløpt.


Først må det sies at vi endelig har fått flyvefisk på dekk! Har nok landet på dekket under overfarten hit. Den var ikke stor, men et tydelig bevis på at vi ikke lengre seiler i hjemlige farvann.


Havna i Santo Porto sett fra nærmeste åskamm. Her har vi ligget til flytebrygga hele uka.

I havna - Porto SantoAv og til bevilger vi oss å være orntlige turister. Her er vi på bussrundtur på øya i en cabriolet-buss.Utsikt over øya. Kaktuser skal man være forsiktige med.


Enda mer Porto Santo-utsikt

 

Det er god plass på stranda. Med medium size badehåndduk skal det være mulig å finne plass.
Kveldssamling på moloen.

Vi har vært flere norske båter i havna  denne uken. Her er vi samlet på moloen, en helt vanlig kveld med grillmat og lokal drikke. For øyeblikket er det foruten vi, Fryd, Occasione og Freya som er her.

Mannskaper fra Fryd og OccasionePå tur til Cristopher
Cristopher Columbus bodde flere år på øya før han begynte sine oppdagelsesferder mot vest. Som kollegaer i samme bransje anså vi det som naturlig å oppsøke mannen / huset hans. Vi banket på - men han var ikke hjemme. Sikkert ute å seilte.
Ingen hjemme. Men vi skal jo seile videre i hans skjølvann..
Alle seilbåter som er innom øya legger igjen et visittkort på moleveggen.

Zita foreviget på moloveggen på Porto SantoMed utsikt mot Madeira - i det fjerne.. bak skyene.  Dit drar vi..!

1 kommentar:

  1. Hei
    Ser dere har det fortreffelig. Her er det råkjør som vanlig så nyt tilværelsen så langt dere kan. God tur videre.

    MVH
    Hågen

    SvarSlett