onsdag 6. oktober 2010

Ankommet Ilha da Madeira!

Da er vi kommet til selve Madeira - hovedøya med alle turistene. Har lagt oss til i en marina, Quinta do Lorde, på østspissen av øya (zoom inn på googlekartet ved siden av). Selve overfarten fra Porto Santo tok bare 6/7 timer. Sist natt tilbrakte vi for anker i ei kjempefin bukt rett før marinaen her - må jo forsøke å spare litt på de dyre havneavgiftene.  Omgitt av spektakulære fjellformasjoner benyttet vi ettermiddagen i går til bading og tilberedelse av tunfisken som ble fisket tidligere på dagen.

I dag har vi gjort oss kjent med de nære omgivelsene rundt båthavna. Blandt annet gått en tur opp på lavahaugene i området. Vi befinner oss tydeligvis på en tørr del av øya - lengre mot vest er alt frodigere - men der har det også vært regnbyger i hele dag..

Vi blir på Madeira inntil værmeldingene tillater grei overfart til Kanariøyene. Det blir ikke før neste uke en gang. Altså mye god tid til å utforske hele Madeira.

Vi dorger oss bort fra Porto Santo i vindstilla
 
 
 
Første tunfisk på turen - har blitt til to middager.

 
 
Slik fortoner nok vi også oss ute på havet - på nært hold.
 

 
Badetemperaturen holder behagelige 25 grader.
..og havet er akkurat så blått som det er på bildet.

 
Til ankers og tid for kveldsmat/middagsmat. Selvfisket tunfisk.


 
Marina Quinta do Lorde

Rundt båthavna er det bygd opp et gigantisk feriekompleks - en hel landsby med ferieleiligheter, hotell, spa og kirke(!)- alt nesten fiks ferdig - men stoppet, forlatt og øde. En spøkelsesby!  Et resultat av finanskrisetider mon tro.. På Porto Santo var det også mange slike forlatte/stillestående prosjekt.


 


Dagene fremover skal tilbringes på Madeira...kjent for blandt annet frodig natur og god madeiravin.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar