tirsdag 19. oktober 2010

Lanzarote

Vi befinner oss i skrivende stund på Lanzarote. Etter ei natt for anker ved øya Gaciosa seilte vi, eller rettere sagt gikk vi for motor i motvinden, til byen Arrecife midt på Lanzarote. Her la vi oss for anker i byhavna til denne "hovedstaden" på Lanzarote. Etter to netter på denne bemerkelsesverdig stille og fredelige ankringsplassen har vi nå tilbrakt noen dager i Marina Rubicon helt på sørspissen av Lanzarote. Her befinner vi oss midt i Lanzarotes turistverden. Dagene går i et særdeles rolig og behagelig tempo. Vi småpusler litt med båten når det trengs, besørger anskaffelse og inntak av mat - og innimellom rusler vi noen turer på land. 


 På tur over fra Madeira. Kvelden senker seg og vi er omgitt av horisont på alle kanter.
 

 
Etter drøye tre måneders seilas, de siste 49 timene med seiling fra Madeira, dukker de fjerne og avsidesliggende Kanariøyer opp. Vi stevner her inn mot Graciosa og Lanzarote. Unektelig noe andeldes enn å ankomme øyene etter 5 timers flytur fra Værnes en ettermiddagsstund......
 


Graciosa er en meget spesiell øy. Stemning og omgivelser signaliserer at stressfaktorerer sannsynligvis er totalt fraværende. ..og i gatene - bare ørkensand..


Lanzarote ser ikke bare ut som en turistmaskin.

 
En helt grei høstdag i midten av oktoberI Arrecife, hovedstedet på Lanzarote, fikk vi endelig engasjert oss i hjemlige hverdags-sysler igjen. Til og med Lidl butikken ved siden av Ikea var særdeles kjærkommen mht å få proviantert skikkelig nordeuropeisk hverdagsmat igjen.
En del av den norske båtkolonien på ettermiddagsutflukt. Bare minutter etter at vi klappet til kai her i Marina Rubicon ble vi invitert med på utflukt og restaurantmiddag i en liten fiskelandsby en halvtimes taxitur herifra. Enda en trivelig kveld i rekken av mange. I tillegg til at vi stadig treffer igjen båter og mannskap vi har truffet før - så treffer vi i hver større havn også på nye norske båter.  En norsk båtkoloni er med andre ord ingen homogen statisk masse som flytter seg uforandret fra havn til havn. Her er det til og fra med nye båter og nye folk hele tiden.
Det meldes en solvarm vinter. Rolf har derfor brukt en av dagene her på Lanzarote til å montere en slags solkjerm over sitteplassen bak i båten - til bruk når vi ligger for anker eller ligger til land. Elin mener det er en fullsendig unødvendig innretning..

 

Blekksprut er favorittmaten til Rolf når det handles på restaurant.

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar