mandag 31. januar 2011

Mannskap søkes til Atlanterhavskryss!

Vi må så smått begynne å planlegge seilasen hjem utpå våren en gang.. Vi har sammen med flere andre norske båter drømt om  å ta nordruta via USA, Canada, Grønland, Island og Færøyene hjem til Norge. I lengde ikke så mye lengre enn den opprinnelig tenkte via Bermuda og Azorene. Men seilere er flinke til å drømme... De fleste har etterhvert som fakta om is, tåke og mye vær slått fra seg å seile nordruta. Det blir nok til at vi også må slå det prosjektet fra oss - hvis det ikke plutselig skulle dukke opp noen helgirede medseilere...

Realistisk, og det er det vi planlegger ut fra nå, blir det nok til at vi seiler den opprinelige ruta; Antigua (via Bermuda hvis været tilsier det) til Azorene og videre til Irland/England før vi krysser nordsjøen til Norge.  Tidsmessig ser vi for oss at første etappe fra Antigua til Azorene starter rundt 20 april (i påska). Andre etappe fra Azorene til Irland/england starter i slutten av mai. Og siste etappe fra Skottland til Norge en gang mot slutten av juni.

Etappene fram til England er havseilasstrekninger. På slike strekninger ønsker vi å være ett mannskap på 3 (eller fire hvis det er et par som er med oss). I utgangspunket er vi bare to; Rolf og Elin. Vi ønsker meget gjerne å komme i kontakt med personer som vil være med en, flere eller alle etappene.

Det vi trenger er ingen hardbarkede seilere med livslang erfaring (har du det så går det selvsagt bra det også). Den/de vi mønstrer på må være sosiale individ som liker utfordringer og har et realistisk forhold til hva en slik seiltur  innebærer. Les gjerne vår blogg fra Atlanterhavskrysset fra Gran Canraia til Saint Lucia. Den lange seilasen fra Antigua til Azorene trenger ikke fortone seg mye anderledes. Faren for vindstille er nok litt større når man seiler mot Azorene på vårparten.  Men vi skal ha med mye diesel.

Økonomisk må du være i stand til å dekke egne flybilletter. Utover at du betaler din andel for mat og drikke skal vi ikke ha noe ekstra betalt. Vi stiller med lugarlosji, solid og velholdt båt klargjort for havseilas, personlig sikkerhetsutstyr og mange opplevelsesrike dager på havet.

Er du interressert så ta kontakt snarest mulig på mail; rolf.granlund*at*online.no   (bytt ut *at* med @). eller send oss en SMS på mobiltelefon (nummer +47 92040559) - ikke ring det koster oss over 20 kroner minuttet. Mottak av sms er gratis for oss og vi kan ringe tilbake via skype.

1 kommentar:

  1. Jeg vil!!!! Meeeeeen, jeg kan nok ikke d:) Lykke til m rekrutteringa;)

    SvarSlett