tirsdag 25. januar 2011

En ny morgen...

 Vi skriver i dag søndag ..nei torsdag.. ..nei nei; mandag .. Samme det - lite betyr det uansett. For oss er hverdager og helgedager blitt omtrent prikk like. Hver dag føles forunderlig like bra - og ikke savner vi at fredagene omsider skal komme med ny helgafølelse heller.

Vekkeklokke har vi ikke med oss. Men vi står opp hver dag for det. Vi vrir oss ut av køya  når følgende fem kriterier er oppfyllt samtidig;
1. vi har våknet
2. eventuell regnskur er ferdigregnet
3. solen varmer gjennom takluka
4. vi har lyst til å stå opp og
5. klokka befinner seg ett sted etter klokken 08:00 om  morgenen.
På tur er det sjelden noen grunn til å stå opp før dette hvis man ikke har lyst da ..og da gjør vi selvfølgelig det.


Sola er den naturligste vekkerklokka i verden. Her har Rolf stått opp fordi sola nådde hans side av køya først.


Frokost og morgenkaffe nytes alltid ute.

Etter frokost er det å finne et høvelig sted for dagens utfoldelser. Man er jo ikke på tur for å sløves ned. Her er Sandy Island - ikke noe dumt sted å tilbringe denne dagen eller de nærmeste dagene på..

 Dagens arbeid er her godt igang..  Vi har fått gummibåten på vannet, fått satt på motoren og tatt oss inn til en ny strand på ei ny øy  (bare å gjøre alt dette er et halvt dagsverk). Viktig at vi da får slappet av noen timer før vi skal gjøre samme manøver tilbake til båten igjen.


På enhver ny plass må omgivelsene utforskes. Det er jo også en del av jobben vår nå. Se, utforske og undre seg. Vi har mye ugjort arbeid på dette feltet enda. Heldigvis var Sandy Island ikke så veldig stor i så måte.
Bading og snorkling blandt gullfisker er en viktig del av det å være til på tur.Akkurat nå;
På tur nordover fra Grenada har vi på nytt ankret opp i Tyrrel Bay på Carriacou. Carriacou er ei skikkelig trivelig øy. ..og så finner vi slike plasser som Sandy Island rundt her. Vi blir her mange dager til. I morgen tar vi båten opp på land på det lokale båtverftet her og får foretatt en skikkelig vårpuss av undervannskroget. Jobben har vi satt bort til verftet - skikkelig billig å få andre til å gjøre sånt her - passer oss bra.  Vi har leid oss et lite motellrom helt i strandkanten ved Paradice Beach de tre dagene det tar...

2 kommentarer:

  1. Synes dokk e litt hæslige som kommer med disse rapportene, spesielt etter å ha tilbrakt helga i Nidaros på holkeføre og livsfarlige takras og 40 kgs isklumper fra takene og syleglatte fortau! Men Rockheim og Domen og Ikea kom godt med. synes også dere er litt for brune nå.
    God tur videre!

    SvarSlett
  2. Ser så herlig ut der dere ær.Klart vann og fint vær .Hær er det holke føre og ufyselig vær.Kos dere vidre.Bente kona til Jan R.Aune kolega til Rolf.

    SvarSlett