tirsdag 15. mars 2011

Seilas blandt Jomfruøyer

 Flamingoer på Virgin Gorda

Vi har den siste uken seilt rundt mellom Britiske jomfruøyer sammen med vårt besøk hjemmefra. Været er som alltid upåklagelig; sol og varmt på dagen, en regnskur eller to på natten og en evigvarende svalende bris fra øst. Etter at vi i starten seilte våre gjester fra hotell til hotell har vi de siste dagene overnattet alle sammen i båten. Det har gått helt greit uten høylydt klaging eller noen form for voldelig håndgemengd mellom mannskapsmedlemene.

Jomfruøyene er et skikkelig seilerparadis. Her er det flust av store og små øyer - bare steinkast fra hverandre. På lesiden av øyene ligger buktene og palmestrendene på rekke og rad. Dagsetappene på sjøen har derfor blitt korte, noe som har gitt god tid til både strandliv og ekspedisjoner rundt omkring på øyene.

 Strandhugg 1.  Prickly Pear Island

Lunsj inntas ombord i båten

Leif har utvilsomt ekspedisjonsblod i årene. På en av sine gummibåtekspedisjoner kom han over denne store ansamlingen av consh-skjell i strandkanten. 

Kvelds-stemning på vår ankringsplass utenfor Spanish Town - Virgin Gorda.

Strandhugg 2. The Baths på sørenden av Virgin Gorda var bare en utrolig fantastisk fin og spesiell plass. Svære granittsteiner spredd klyngevis over hele sørenden av øya. I mellom steinene hvite sandstrender, palmer og krytsallblå laguner.

The Baths.

The Baths.

Før vi dro i fra The Baths flyttet skipperen litt om på steinene.

Båten oppankret for natten i Great Harbour - Peter Island.

På fjelltur på Norman Island. Utsikt over Bight Bay hvor vi lå fast til bøye siste natt med overnattingsgjester ombord.

Stranden innerst inne i Bight Bay. Her har sjørøvere hatt sin base. Det sies at det fortsatt skal ligge en stor sjørøverskatt på Norman Island.

Lunsj inntas på strandbaren i Bight Bay

Våre gjester drar hjem i morgen formiddag med fly til Saint Martin og videre via Paris til Gardermoen. Derfra skal de kjøre bil til trøndelag. For oss langturfarere har det vært kjempetrivelig med besøk hjemmefra. Og så har vi fått fyllt opp båten med kok-kaffe, tubeoster, snus og norsk lesestoff - sånne ting som vi ikke får skaffet på butikkene her. 


 Videre framover

  Utsikt fra Norman Island vestover til US Virgin Island

Våre planer de kommende ukene er ikke spikret enda. I morgen seiler vi ihvertfall videre vestover til US Virgin Island; St. John, St Thomas osv. Vi må jo benytte oss av det USA-visumet vi kjørte 100 mil for å anskaffe oss før vi dro. Og så har vi fått oss mannskap som skal være med oss over Atlanterhavet tilbake til norge; en dansk drenge på 20 år med seilerfaring og det hele.. Han vil mønstre på når vi kommer ut i april.
2 kommentarer:

  1. Fantastisk flotte omgivelser og strålende rapport
    :-) Sigve

    SvarSlett
  2. Det ser ut til at dere har det bare fint.Vi føller også med dere på turen.Mange fine bilder og historie fra stedene hvor dere ferdes.Fortsatt god tur.Hilsen Liv og Viggo.

    SvarSlett