søndag 20. mars 2011

Arbeidssøkedager på St Thomas


Jobben som skipper og kaptein på atlanterhavsskuta Zita har vært en utrolig spennende og allsidig jobb. Faktisk en drømmejobb! Men nå har det seg slik at rederiets kontantbeholdning desverre skrumper inn i like rask takt som seilasen skrider frem. Det kan bli smått stelt med hyren utover høsten om seilasen skulle fortsette ett år til.  Så det finnes ingen vei utenom; man må hjem og tjene til livets opphold og underholdning på annet vis. ..etterhvert..

Nå har det jo seg slik at ingen arbeidsgivere sitter der hjemme og venter på skipperens tilbakekomst. Forsåvidt like greit, da har man jo et kjempe-insitament for å spore opp nye spennende utfordringer - der de måtte finnes - om de finnes..?

Vi har derfor stoppet opp noen dager her i Charlotte Amalie på St Thomas for å gjøre rekrutteringsagenter og bransjefolk der hjemme klar over skipperens tilbaketreden til hjemlandet og arbeidsmarkedet. Til hjelp har vi en utmerket internettforbindelse her ute på ankringsplassen.

Ideelt sett skulle man jo startet jobbsøkeprosessene tidligere, men hverdagene på tur har så langt vært helt oppfyllt med langt viktigere ting; som feks å navigere gjennom nytt og ukjent farvann, gjøre strandhogg på nye fremmede steder, treffe mennesker uten timeplaner, mekke båt, lese bøker, sørge for dagens mat og drikke samt nyte solnedganger og soloppganger. Alt dette er jo utrolig viktig arbeid - som man må ta for seg når muligheten er der.  Prioriteringer og forsakelser er viktig - uten kommer man ikke langt.  ...men nå kan nok ikke sonderinger i arbeidsmarkedet der hjemme forsakes like mye framover..


Nå har det på ingen måte festet seg noen dyptgripende uro i kroppen til skipperen over det å kanskje komme hjem med nyervervet stemplingskort fra NAV i baklomma.  Om så skulle skje så kan det jo bli spennende å se hva det måtte avlede av nye initiativ og tiltak. Verden er jo egentlig full av muligheter - det gjelder bare å finne dem, ..eller tørre å hoppe ut i dem. Mot mangles ihvertfall ikke.

Så til orientering; skipperen er nå absolutt ikke fremmed for tanken å vurdere eventuelle jobbtilbud - hvis noen arbeidsgivere der hjemme skulle ha en godt betalt stilling å tilby en sjømann som går iland...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar