torsdag 10. mars 2011

British Virgin Islands ..og besøk hjemmefra

British Virgin Island er en øygruppe hvor øyene ligger rimelig tett og hvor farvannet i mellom øyene er beskyttet mot de store havdønninger. BVI er derfor etmeget populært område hvor det kryr av utleiebåter. Vellstanden og standarden på det meste er av en helt annen klasse enn de øyene vi har seilt gjennom lengre sør i Karibien.

Siste uke er tilbrakt ved British Virgin Islands sammen med besøk hjemmefra; Ragnhild og Svein Håkon fra Støren og Sigrid og Leif fra Heimdal. De første dagene ble tilbrakt i Road Town på Tortola, gjestene på hotell, båt og mannskap i Village Cay Marina. Det har blitt tid til både sightseeing rundt Tortola med bussetaxi og badetur ut til Peter Island og Deadman bay. Sistnevnte bukt ei skikkelig sjørøverbukt med palmer, kritthvit strand og asurblått hav.

Etter 3 dager på Tortola har vi seilt videre til Virgin Gorda med ei overnattingsnatt i båten ved øya Marina Cay. Det var i forkant litt spennende å erfare hvordan det ville bli med 6 overnattende i vår lille båt, men det gikk helt greit. Så greit at vi planlegger å ta flere overnattingsnetter i båten siste besøks-uke. Da planlegges det med seilas til de litt mere øde buktene og strendene i området.

På seiltur med 6 personer ombord. Det går helt fint så lenge ingen har spesielt overfølsomme tær.

 
På badetur til Peter Island og Deadman bay.

På Tortola tok vi en rundtur med innleid buss.

Skipperen er i gummibåten og tar bilde det største mannskapet han har hatt kommando over så langt på turen.

Marina Cay - ei bittelita øy med det viktigste; ei lita badestrand, ett par barer, suvenirbutikk og noen hotellrom. Vi overnattet i båten, forankret i bøye rett utenfor. Det tar 3 turer med gummibåten - hver vei - for å få alle på land og for å få alle ombord igjen. Det ble derfor ikke noe lang aften på land - kun happy-hour-timene i baren. Deretter ble det grilling av hønseføtter ombord i båten.

Utsikt fra Marina Cay mot Scrub Island og Virgin Gorda ("den tjukke jomfuren") helt bak.

Leverick Bay der vi er nå. Gjestemannskapet overnatter i disse fargesprakende husene. Zita ligger til kai i marinaen nedenfor.  Da det ikke er all verden med kjøkkenutstyr og kokemuligheter i leielighetene, værken her eller i Road Town, inntas alle frokostene ombord i båten.

 På fjelltur. Utsikt over Gorda Sound.

Leverick Bay og Sjørøvermusikk ved solnedgang.

En helt vanlig karibisk dag....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar